Fiske i Stockholmsskärgård

Fiske Sverige Stockholm

Stockholms skärgård är stor, från de innersta vikarna till de avlägsna öarna. Fiske möjligheter är nästan oändliga. Baserat på kartor är det svårt att avgränsa det som räknas till Stockholms skärgård. Men ofrånkomligt, området sträcker sig från Arholma i norr ca 150 kilometer längs Uppland och Södermanlands kust. Till ”Landsort” i syd och väst-öst från Stockholm fastlandet till ca 80 kilometer österut till öarna ”Svenska Högarna”. Skärgården utanför Stockholm är vanligtvis uppdelad i två huvuddelar, den norra delen. Med Vaxholms huvudplats i söder och Norrtälje i norr, och södra delen av Dalarö. Huvudorten i norr och ”Landsort” i söder. Skärgård mellan Vaxholm och Dalarö och öst kallas vanligtvis skärgården. Ibland ansåg provinserna Uppland och Södermanland skärgården till begreppet Stockholms skärgård, dvs från Gräsö till södra Oxelösund

BryggfiskeHavsfiske är populärt på Gotland och runt Stockholm, vid skärgården. Dessa är två bra ställen att fiska och njuta av en högklassig service. Du kan alltid stanna i Stockholm och njuta av de aktiviteter som staden kan erbjuda. Och stanna det lyxhotell och samtidigt gå ut på Stockholms skärgård för att fiska. Det som är viktigt är att du inte behöver en licens att fiska här.
Dessutom kan du fiska längs hela Sveriges havsland och vid de största sjöarna – Vänern, Vättern, Hjälmaren, Storsjön.

Fiske är i allmänhet bra.

Den bästa perioden för stor gädda, abborre och sill är på våren och på sommaren. Abborre du kan hitta i grunda områden under sommaren och kan vinklas från bryggor och strandlinje. Den mindre gädda är vanligast under sommaren. Stockholms skärgård har också ett rykte om att vara ett av de bästa gädda vattnen. Under våren och hösten finns det gott om storöring, havsöring, som tillhör den kalla årstiden, fiskarens stora spel.

Sverige är känt för det stora utbudet av fisk i sitt rena vatten och idylliska landskap. Här kan du välja hav, sjö eller flodfiske, för både nybörjare och proffs. Dessutom är fiske i Sverige tillgängligt året runt, och du kan fiska med nästan alla tillgängliga fiskemetoder.

Fiske vid sjön är det perfekta valet för familjesemestern, eftersom det inte kräver mycket erfarenhet. Oavsett vilken del av Sverige du bor finns här många pittoreska sjöar att fiska på. Norra sjöar är rika med abborre och gädda. Och i södra Sverige kommer du att kunna fånga röding, öring eller harr. På Gotlands ö kan du fånga vackra karpar vid sjöarna utöver havsfiske.

I Sverige skulle alla hitta en favorit fiskeplats!

Observera att i alla fall kan olika regler gälla. Till exempel, minimal storlek på fisken eller mängden fisk som finns att ta. I de flesta fall i Sverige gäller regeln ”Fånga och låt den gå” ansöka om den små fisken. Och vanligtvis kan du inte ta mer fisk än du kan äta till lunch eller middag. Det är att föredra om du kontrollerar vilka fiskemetoder som tillåts i varje fiskeplats du går. Du kan hitta dem när du får fiskekortet.

Stora flodsystem i Sverige kan erbjuda ett brett utbud av fisk. Och är ett utmärkt val om du vill uppleva olika fiskemetoder. I centrala delen av Sveriges dal Dalälven – det är en verkligt magnifik plats!
Den nedre delen av älvdalen är en plats full av ängar, träsk och sjöar. Floden själv har många forsar och dess flöde är snabb. Här är en perfekt plats för sportfiske, och du kan fånga en stor lax eller en tout. Här kan du också fånga gädda, sandsten och abborre. Sammantaget finns det mer än 30 typer av fiskraser här. Floden Dalälven är en perfekt plats för både nybörjare och proffs.Fiske stockholm

Isfiske i skärgården är också gratis.

Det innebär att man kan isfiska med en stav i skärgården i Mälaren och överallt i Stockholm. Om du emellertid vill kunna använda flera stavar per person kan detta bara hända om du köper fiskelicenser.

Stockholms skärgård erbjuder ett unikt, spännande och varierat sportfiske och området är också mycket rik på fisk. Det är gratis att fiska med handhållna stavar (fiska, spinna, jigga, flyga) i skärgården. Även om vissa mindre områden inte är fria och därför kräver tillstånd från den enskilda fiskarättighetsägaren. Med mellan 30 000 och 35 000 öar är Stockholms skärgård en speciell plats att utforska.

Skärgårdens bräcktvatten innehåller både sötvattenarter som abborre, gös och gädda, tillsammans med marina arter som sill och torsk.

 

Lämna ett svar